MØTEREFERATER / MØTEREFERAT ARKIV / 2016/17

HORTEN ROTARYKLUBB - REFERAT FRA MØTE 20.12.2016

Tilstede 18 medlemmer, 1 gjest og 1 foredragsholder.

Bjørn Bryde hadde 3-min. Han tok utgangspunkt i at da han var liten, skulle alle barn ut i naturen for å leke, helst hver dag. Slik er det ikke nå. Barn sitter for mye innendørs på sin fritid, ofte foran PC, nettbrett eller mobiltelefon. Aktiviteter utenfor hjemmet er ofte innendørs i organiserte aktiviteter, arrangert av voksne. Han viste til en undersøkelse som viser at barn i Norge er ute i naturen ca 2 dager per måned. Det burde være mye oftere!

Hovedtemaet for kvelden var høytidstradisjoner i forskjellige kulturer. Hassan Abdulla Sheikh er kontaktperson i Somalisk Forening i Horten. Han fortalte om islamske høytidstradisjoner knyttet til Fredagsbønn, Ramadan og Id. (Kan googles for nærmere orientering om de enkelte høytidene). Av praktiske og kulturelle grunner blir praksismulighetene noe forskjellig når de utøves i Somalia og i Norge.

Vår egen Vojta, som opprinnelig er fra Bosnia, fortalte om sine erfaringer og opplevelser i feiring av høytidsdager. Det var litt spesielt for ham fordi moren var ortodoks, faren var katolikk og han selv protestant! I alle feiringene ble det lagt vekt på besøk til andre mennesker, også utenom egen familie, med pleie av vennskap og nærhet, samt det å ha respekt for hverandre i alle sammenhenger. I Norge er det i dag stor muligheter for samhandling i feiringene mellom ulike land og religioner og det vurderte han som svært nyttig og bra.

 

Referent: Torbjørn Hansen

 

 

JULEMØTE PÅ FISHLAND 13.12.2016

 

Årets julemøte ble avviklet på Fishland, med tradisjonell juletallerken (godt og rikelig) og med multekrem i kjekskremmerhus til dessert.

Wigdis og Scott Solberg underholdt med visesang.

Som vanlig var det trekning på nummererte billetter. Presidenten trakk hovedgevinsten.

I tillegg ble det loddet ut et gavekort fra Fishland på 500 NOK. Det tilfalt herr Svagård.

 

Referent:

Bjørn Bryde

REFERAT FRA PEISMØTE HOS OPTIKER RØNNING 6.DESEMBER 2016.

Det møtte 20 medlemmer til et flott pyntet butikklokale.

Anders ønsket velkommen og takket Svein og Mette for invitasjonen og takket medlemmene for sterk innsats på julemarkedet der vi fikk inn ca. kr. 16000.-, og vi gratulerte Gunnar Torød med dagen i dag.

Så gikk vi over til orientering fra Mette R. Bruenech om stadig ny forskning på nærsynhet, (myopi)  bl.a. blant barn.  Utbredelsen øker sannsynlig pga stadig mer lesing på skjermer i tidlig alder. Hun viste til at forsøk med myke kontaktlinser og ortokeratologi-behandling (linser om natten) hadde veldige gode resultat, eks. på at barna fikk redusert nærsyntutvikling.

Vi fikk også en inngående orientering om utvikling av forekomst av Demodex folliculorum, en parasitt som sitter i hårsekkene i øyelokket, og som forårsaker betennelse i øyets fremre del. Blir ofte feilmedisinert med antibiotika.

Her viser jeg til hennes foredrag : link 

Ref. Astri Bryde

REFERAT FRA MØTET DEN 29. NOVEMBER 2016

Yrkesforedrag av arkitekt Ragnar Korneliussen

I presidentens fravær ble møtet ledet av incomming president Svein Erik Lysgaard.

17 medlemmer møtte samt 1 gjeste fra Færder Rotary

Alf ble gratulert med fødselsdag.

Dagens program var 3 minutt v/Astri, og yrkesforedrag av Ragnar. Referatet fra yrkesforedraget deles i to deler og den personlige delen legges under «Egoforedrag» (Lukket side).

Astri tok opp temaet respekt for andre mennesker, og viste til at alle har en verdi i samfunnet, og nordmenn spesielt er altfor reserverte i sin omgang med sine medmennesker. Hun viste til hvordan men møttes og hilste på hverandre i andre land. Et 3 minutt til ettertanke

Ragnar startet med å fortelle om sin karriere i yrkeslivet (se eget referat under «egoforedrag») før han gikk inn på de oppdrag og prosjekter han har hatt – ikke bare i Horten, men over deler av sør Norge.

Etter 5 års studier ved arkitekthøyskolen i Oslo og 2 år med praksis, kom han tilbake til Horten og startet egen business. Han startet i 2. etg over foreldrenes butikk, og hans kone Laila var i den første tiden med som tegner og administrator.

Ragnar presenterte deretter mange av sine prosjekter, så langt tiden rakk.  Han har virkelig satt spor etter seg i Horten og omegn. Prosjektene er så mange at han ikke fikk tid til å ta med Gjenganger bygget (som egentlig er et stort prosjekt fra 1979 – 81)

 

Vi nevner i fleng:

Svømmehallen i Horten, 

Norcontrol, 

Renseanlegget på Falkensten, 

Drangedal ungdomsskole – idrettshall med mer.

Samfunshus i Våle

Egen hytte på Veggli

Bibliotek i Horten

Rådhuset i Horten

Skoppum kirke inkl altertavle (kunstnerisk utførelse Ragnar)

Parkeringhus i Tønsberg

Powec i Drammen

Sjømilitæret Samfunn rehabilitering

Bolig Byggelaget i Horten eldreboliger

Elderetsentetet

Skavli regulering og bygging

Karljohansvern forslag til reguleringsplan

Rema 1000

Villa Bryde på Konglungen i Asker

Borre ungdomsskole

Horten Sykehjem

Vestfold Tingrett (Horten Bryggeri)

Leif Preus

Ombygging AGM

Bakkenteigen

Holmestrand leiligheter, NAV kontorer, bibliotek

Så fikk Tony ordet. Hun presenterte en hjertesak. Hennse kusine døde nylig av ALS. Hun var kunstner og de etterlatte har laget en kalender for 2017 med motiver fra hennes virke. Kalendere kan kjøpes ved henvendelse til Tony.

 Tor avluttet møtet med en henstilling til medlemmene om å melde seg på til julemarkedet. Han trenger mer hjelp spesielt på lørdag.

(Ref. Borre)

 

REFERAT FRA HORTEN ROTARYKLUBBS  BESØK  HOS JOTRON

For annen gang på kort var Horten Rotary-kubb på besøk hos en av Hortens verdensledende elektronikk-bedrifter. Denne gang var det Jotron på Skoppum som var vert.

Vi ble mottatt av vise-adm.dir. Tor Martin Rød som ga oss en gjennomgang av dette fimaets  evntyrlige historie.. Fimaet som ble etablert i Levanger i 1967, flyttet til Tjølling i 1978, og hadde da en omsetning på 5,8 Mill med 10 ansatte.. Etter kjøpet av Phontec   i 1996 ble bedriften etablert i Horten. Idag har Jotron totalt 290 ansatte, hvorav 160 i Norge. Disse sørger for en omsetning på Nok. 470. mill.

Firmaets produkter er hovedsakelig nødpeilesendere og annet elektronisk utstyr  til maritimt bruk. Så godt og driftsikkert er dette utstyret at det har dannet grunnlaget for de tekniske spesifikasjoner som nå gjelder world wide.

Firmaets produkter er nå installert på ca.80% av verdens skip som er pliktig til å føre den slags utstyr. Grunnen til denne enorme markedssuksess, er at fimaet har hatt som policy å arbeide langsiktig opp mot myndigheter og andre instanser som er premissleverandører for  denne type utstyr. Sammen med en meget høy kvalitet og lang levetid under  både normale og helt ekstreme forhold—uten svikt- har Jotron opparbeidet en meget høy tillit i markedet.

I tillegg  til maritimt radioutstyr, lager Jotron også  Radar –transpondere som brukes   i søk og  redning til sjøs , samt radioutstyr  for bruk i livbåter. Om bord på skip har de også levert  det som kanskje er mest kjent –nemlig anlegg for intern kommunikasjon og  varsling , også her med en imponerende markedsandel på verdensmarkedet.

Som nevnt var Jotron meget tidlig ute med sine nyvinninger, og leverte  verdens første nødpeilesender  i  1970. Utviklet og produserte verdens første flytende nødpeile sender  som nå er påbudt i hele verden

Jotron arbeider også inn mot olje og gass.

Det som er nevnt hittil er produsert av Jotrons avdeling i Litauen, som er helt grunnleggende for suksessen i konkurranse med  andre leverandører av lignende utstyr. Selv om Norge er et høykostland, har Jotron allikevel klart å holde  sin store markedsandel.Hvorfor.?  på grunn av meget dyktige medarbeidere og en klar visjon om å være verdensledende.

Ved avdelingen i Larvik produseres et system innefor «coastal communications» og  «air traffic control» Etter et tett samarbeid med Avinor siden 1975, finnes Jotrons produkter på 45 norske  flyplasser, og etter hvert på mange flyplasser over hele verden. Disse systemene er komplettert med Opptaks ordninger som kan dokumentere all radiotrafikk på flyplassen

Grunnlaget  for denne industrisuksessen  ble lagt  av grunderen Olav  Stavik. En stjerne på norsk elektronikk-himmel. Familien eier fortsatt 80% av aksjene i Jotron, og familiens policy om de ansattes betydning, langsiktig planlegging, sosialt ansvar, deling av kunnskap internt, skaping av en felles kultur og identitetsfølelse , skal være grunnlaget for videre utvikling og suksess.

Ref. Steinar Bjanger

AKTUELT OM NAV OG UNGDOM  

I dag hadde vi besøk av Kristian Aas leder for NAV Horten som fortalte om oppgavene til NAV kontoret med spesiell fokus

 på arbeid med unge arbeidssøkende.

 

En engasjerende foredrag om NAV Hortens prioritering av ungdom (18-30 år) som skal få nødvendig bistand til å finne sin vei ut i arbeidslivet. Det som bekymrer oss alle er de unge som dropper ut av skolen, som sliter med å tilpasse seg og som kanskje sliter psykisk. I  tillegg bør vi være bekymret for at samfunnet mister viktige ressurser. Det gjelder vår ungdom, Hortens ungdom, og fordi det er verdien av arbeid vi lever av. Færre i arbeid betyr mindre penger til å finansiere velferd og offentlige tjenester.

Kristian snakket om viktigheten å ha mer tid til oppfølging, mer tid til å finne arbeidsgivere som både kan og er villige til å satse på ungdommen. Hyggelig å høre at arbeidslivet i Horten ønsker å bidra til å gi dem lærlingeplasser og arbeidserfaring. Godt var det å også å høre om NAV Hortens tverretatlig samarbeid rundt ungdommen og samarbeidet med Horten videregåendeskole om å gi ungdommen kompetansen de trenger. Der er liten tvil om at mer av dette ville hjulpet flere unge inn i arbeid og utdanning.   

 

Foredraget engasjerte en aktiv gjeng som stilte flere spørsmål og tok samtalen videre etter det.

 

Legger ved Kristian's PowerPoint fra foredraget.

 

Hilsen

Agron 

Møtereferat 18 oktober 2016 

ROTRARY KORT OG GODT

Past president Berit Jordfald (Horten) ønsket de 47 deltakerne velkommen til den femte ROTARY KORT OG GODT samlingen. Denne kvelden var det møtt Rotarianere fra Svelvik i nord til Larvik i sør for å få en oversikt over hva som rører seg både lokalt i Rotary-klubbene og internasjonalt. 

Morten Svagård ledet oss gjennom ett kompakt, men variert program der mangfoldet og lokalt initiativ ble brukt som eksempler på hvordan Rotary-klubbene utvikler seg. Ferder rotaryklubb ble betegnet som en aktiv klubb som ønsket fornyelse og iverksatte tiltak for medlemsrekruttering. Re Rotaryklubb satt fokus på trivsel i klubben og fortalte om innføring av mingle-tid og fokus på å hilse ordentlig på hverandre før møtene. Vi ble oppfordret til å komme på besøk til Re for å oppleve den hyggelige stemningen. 

Distrikt 2290 arrangerer en årlig distriktskonferanse som samler både nye og gamle rotarianere til ett spennende faglig program. To deltakere, Kirsti og Svein Erik, fortalte om hva som gjore inntrykk på konferansen. Spesielt ungdomsarbeidet med utvekslingsprogrammet, ledertrening (RYLA) og TRF  ble trukket frem som ekstra inspirerende. 

Thomas var utvekslingsstudent i Wisconsin i 2015/16 og viste frem jakken full av pins og minner fra det spennende året som ambassadør for Norge. Mottaksapparatet med vertsfamilier og støtte fra Rotaryklubbene trekkes frem som styrken og det unike med dette utvekslingsprogrammet.

RYLA - Rotary Young Leadership Award er en ledertreningssamling for 18-25åringer som vil foregå 7-10 mars neste år. Her oppfordres klubbene til å finne egnede deltakere og sende de på samlingen. Stian var deltaker i år og trakk frem relevansen i forhold til det å gå inn i arbeidslivet som det mest verdifulle. 

Nytt av året er at det skal startes en Rotaract e-klubb for aldersgruppen 18-30år. En del av møtene vil bli holdt som nettmøter, men klubben vil også reise rundt for å delta på møtene til rotaryklubbene i distriktet.

Internasjonalt arbeid som End Polio Now, Litauen samarbeidet og Shelterbox ble presentert og viser styrken til Rotary som en internasjonal organisasjon på over 1.2 millioner medlemmer i nesten 200 land. Klubbene velger gjerne å engasjere seg i internasjonale prosjekter, men arbeid lokalt i form av informasjon om rusavhengighet, refleksvester til 4.klassinger, støtte til lokale talent og dugnadsaktivitet er en bærebjelke i Rotary.

Det var en spennende og lærerik kveld spesielt fordi personer fra de forskjellige rotaryklubbene delte sine erfaringer og suksesshistorier til inspirasjon for deltakerne. 

Referent: Marius Tannum

Møtereferat 04 oktober 2016

OL: SVINDEL ELLER ÆRLIG KAPPESTRID?

Steinar Bjanger holdt ett interessant innlegg om OL der historien trekkes fra ett OL basert på Pierr de Coubertins fokus på fysisk aktivitet og fred til dagnes situasjon der penger har blitt det sentrale.

Tidligere ledere av IOC (Brundage) hadde en streng holdning der all komersiell knyttning ble avvist. Dette snudde i 1980 da Samaranch overtok med målet om å gjøre OL økonomisk uavhengig. Fire år senere i 1984 hadde IOC over 200 milioner USD med en kraftig økning frem til 2001 til 4.5 miliarder USD. 

IOC har  bidratt til å skape det øknomiske presset spesielt ved håndtering av TV rettigheter. Spørsmålet Steinar stiller er om IOC nå er i ferd med å kutte sin egen gren med det økonomiske presset de olympiske lekene har fått.

Med dette spørsmålet var ordet fritt. Diskusjonen gikk fra økonomi til antidopingarbeid og problemer med lukkede organisasjoners makt- og pengebruk.

REFERAT FRA MØTE I HORTEN ROTARY KLUBB 13.09.16.

TEMA: AKTUELT FRA DISTRIKTSKONFERANSEN

Spennende distriktskonferanse!

President Anders Steensen, Kirsti Hesjedal og Svein Erik Lysgaard deltok fra vår klubb.De fortalte at årets distriktskonferanse 10.-11.september  ble en suksess, med fint og variert  program og  god deltagelse.

Fra programmet kan nevnes

·                aktuell Rotary-informasjon
·                 foredrag av filosof Henrik Syse
·                 foredrag av professor Terje Tvedt: «Vannets betydning for Norge og verden»
·                presentasjon av ungdom fra utvekslingsprogrammet vårt
·                festmiddag

Distriktskonferansen er en flott møteplass! Erfaringer ble utvekslet, og nye ideer ble delt, for videre utvikling av de 44 klubbene i vårt Rotary-distrikt.

Distriktskonferansen i 2017 er i Tønsberg, 1. – 3. september. Dagsbesøk mulig. Anbefales!

Referent: Morten Svagård

MØTEREFERAT 6. SEPTEMBER, 2016

Fremmøte: 19 medlemmer

I presidentens fravær ledet Berit møtet. Ingen klubbsaker, bare en gratulasjon- til Berit selv som fyller 67 neste uke og blir «ekte» pensjonist.

Berit nevnte at vår webside har fått skryt og viste til den informasjon som ligger på sidene, ikke minst de siste aktuelle med opplysninger om ungdomsutvekslingen og oppstart ev nytt Litauenprosjekt.

Kveldens hovedpost var egoforedrag ved vårt nye medlem Wenche Lilltveit. Hun er ikke født i Horten, hun flyttet fra Arendal til Horten som 3- åring, hennes far hadde kjøpt en møbelforretning som de fleste av oss kjenner som Snekkergården. Hun fortalte om en lykkelig oppvekst med aktivitet rundt Snekkergården og skolegang på Sentrums skole. 

Resten av referatet ligger på internsidene for EGO-FOREDRAG.

 

Referent:

Gunnar Torød

MØTEREFERAT 30 AUGUST 2016

Berit ønsket velkommen som møteleder og Svein informerte om avduking av Wesenlund bysten 17 september kl. 12.00 på Wesenlundtorvet. Horten Rotaryklubb har fått formell invitasjon for deltakelse på denne avdukingen. Svein sender ut detaljert informasjon.

Inger holdt en orientering om ungdomsutveksling. Vår klubb skal sende ut en student i skoleåret 2017/18. Vi ble oppfordret til å bruke våre nettverk til å finne mulige kandidater (alderskravet er at studenten skal være mellom 16 og 18 på avreisedagen). Søknadsfrist til Horten Rotaryklubb er 1. November.  Fra klubbens side må vi skaffe 2 vertsfamilier for studenten vi tar i mot (totalt 3 familier inkludert familien til utsendt student).

UTVIDET 3-MINUTTER VED GUNNAR

Gunnar ledet oss igjennom det gode liv med sommeridyll og pigvar fiske i Loshavn på Sørlandet til spørsmålet om livsstil blir sykdomsskapende. Er det slik at vi blir mer syke av den økte bevisstheten om risiko? Med større mulighet for selvdiagnose gjennom nye apper og googel søk kan resultatet bli at befolkningen bekymrer seg mer om egen helse.

 



Referent:

Marius

REFERAT KLUBBMØTE 23.8.2016

21 stk. ble ønsket velkommen til dette møtet der hovedtema var <Komiteene organiserer seg>

Muligens burde vi håpet på enda bedre fremmøte siden dette var et såpass viktig møte, men trolig er mange på reise nå i siste fase av ferietiden.

Agron fortalte i sitt 3-min. om sine positive opplevelser av Rotary, og hensynet til formålsbestemmelsene som jo er et fundament. Det har vært ledetråder i mange av hans avgjørelser, spesielt nå når han har fått en mer ansvarsfull jobb.

- Å utvikle vennskap som grunnlag for å gagne andre.



- Å gagne andre i privatliv, yrke og samfunnsliv.

Samtidig er han takknemlig for åpenheten, viljen til å dele egne erfaringer med andre i egoforedrag, og vennskapet jeg opplever i klubben.

Agron forteller at familien Tahiri nå blitt barneforeldre idet de hadde blitt fosterforeldre til ei lita jente. Det er en hyggelig og utfordrendeopplevelse.

Agrons og Sissels mål er å skape en trygg og forutsigbar omsorgssituasjon for barnet, som kan bidra til at hun utvikler seg til å bli et selvstendig, trygt og kompetent individ.

De øvrige detaljene fra dette møtet kommer som separate referater fra hver enkelt komité.

Det oppstykkede møtet til tross – vi fikk da til den tradisjonelle utlodning, og Morten var den heldige.

Ref. Svein

REFERAT 9. AUGUST 2016 - PRESIDENTENS MØTE 

Presentasjon av presidentens planer: Link til planer 2016/17

Komitefordeling 2016/17: link til komitefordeling

Presentasjon av nye lover for Rotary: link til nye lover

REFERAT FRA  TONNY:

 

Anders ønsket 16 medlemmer velkommen til sitt første møte som President for 3dje gang.

«Rotary serving humanity» er det nye slagordet for årets RI President.

Anders presenterte planene for året 2016/17 som ikke avviker mye fra det han presenterte i februar. Presentasjonen finnes på hjemmesidene våre.

Nytt av året er hvordan klubbene skal drives. Budskapet er fleksibilitet i organisering av klubbene.

-        Min. 2 møter pr. måned 

-        Veksle mellom onlinemøter og standard møteform

-        Variere dag og tid

-        Ikke krav om fremmøterapportering

RI skal engasjere seg i kampen mot omskjæring, men utrydding polio har fortsatt høyeste prioritet.

Hovedmål/delmål finnes i presentasjonen. Les den og annet nyttig stoff under <Møtereferater> på vår web.side

 

Anders uttrykte sin frustrasjon over manglende vilje til å påta seg oppgaver man blir spurt om. Morten tok på seg oppgaven som leder av programkomiteen.

Noen endringer ble foretatt i komitesammensetningen. Marius legger ut nye oversikt og komiteenes oppgaver.

Hver klubb bør etablere en komité på 2-4 personer som gjennomgår klubbens vedtekter.

AG bør prioritere hjelp til klubbene i arbeidet med oppdatering av vedtektene.

Ellers ønsker Anders programmer

·        mer intern aktivitet,

·        minst 2 kulturelle arrangementer ila året,

·        få passive medlemmer til å delta,

·        engasjerende 3 min på alle møter,

·        aktivisere komitemøter,

·        fellestur med overnatting for medlemmer med ledsagere våren 2017

·        etablere et større prosjekt lokalt som avsluttes i mars 2019.

3-min med Morten som fortalte fra sin tur til Australia og om opprinnelsen til Sidney’s berømte operahus som sto ferdig i 1973

 

 

KOMMENTAR FRA FRED SWABE HANSEN OM LOVENDRING OG HVA DET VIL SI FOR KLUBBEN:  

Som du selv bemerker har fremmøtekravet vært en hindring i arbeidet med rekruttering av nye medlemmer. Lovendringene som gir større fleksibilitet til klubbene i organisering av klubbens liv, var fremmet av RI’s styre. Begrunnelsene for disse endringene var «vi har spurt dere klubber om hindringer av klubbenes utvikling/vekst og endring av fremmøte kravene har stått øverst på listen – slik du også kommenterer fra Horten RKs erfaringer. Tolkingen av de nye reglene kan oppsummeres som:

·        Krav om ett møte pr uke endres til krav om minst 2 møter i måneden.

·        Som tidligere er det krav om fremmøte 50% av møtene

·        Klubbene kan om de ønsker variere tidspunkt og dag for møtet (men må passe på at neste møtetid og dag alltid er offentliggjort av hensyn til evt. besøkende rotarianere)

·        Det er ikke krav om fremmøterapportering (men klubben bør fortsatt registrere fremmøtet, bl. a. for å fange opp medlemmer som er i ferd med å miste kontakten)

·        Tidligere kunne styret avlyse møter som falt på en offentlig fridag. Dette er nå utvidet til å gjelde mulighet til å avlyse møter som faller i en uke med offentlig fridag, også når fridagen er en annen dag enn klubbens møtedag (for eksempel kan et mandagsmøte i den uken 17. mai er, avlyses selv om 17. mai er på f.eks. tirsdag.)

Jeg er enig i din kommentar om at oppdateringen av reglene medfører et (ønsket) økt press på klubben til å gjøre møtene interessante og engasjerende. Det er også viktig at klubbledelsen skaper engasjement. bl. a. til lokale aktiviteter/prosjekter.

 Når det gjelder 85-årsregelen så gjelder den summen av alder og medlemskap. Det nye i regelverket er at minst 20 av disse årene må være medlemskap før det kan kreves møtefritak. Argumentet for endringen var at med tidligere tekst kunne en som blir medlem 85 år gammel, kreve møtefritak omgående. Personlig finner jeg problemstillingen søkt og lite realistisk, men mange delegater fra bl. a. Asia støttet forslaget og fikk det vedtatt. Jeg tror at for vår del i Norge kommer vi ikke til å møte denne problemstillingen i  praksis. Vi bør konsentrere oss om implementering av fremmøte/møteorganisering. Her er det viktig at alle klubber tar en diskusjon om hvilke endringer man skal innføre – og hvorfor. Det er også viktig å være klar over at det er ingen plikt til å gjennomføre endringen det åpnes for. Jeg anbefaler alle klubber til å ta seg god tid til å diskutere evt. endringer i vedtektene.

 Håper dette gir litt avklaring. Nøl ikke med å kontakte meg skulle det være behov for ytterligere avklaring.

 Fred

 

REFERAT 21. JUNI 2016 - EGO FOREDRAG KIRSTI 

Dette var Berits siste ordinære møte som president. Neste uke er det overlevering.

Berit åpnet møte som vanlig. Hun presenterte utvekslings-student Vemund Baksås. Han studerer elektro første år i Horten og skal fortsette andre året i Vancouver Canada. Han fikk gode råd på veien og ble bedt om å holde oss orientert under oppholdet. Berit ønsket han lykke til og ga han 5 klubbvimpler til gaver.

Det var en tydelig spent gutt vi fikk hilse på og vi ønsket ham et godt år og håper å få periodevise brev sendt til klubbens e-post-adresse  

Anders S. anbefalte ham å teste skianleggene i området. De er særdeles flotte, og Vemund kvitterte med å fortelle at han trives godt både på bortover- og nedoverski.

Berit oppfordret ham til å fremsnakke sin reise for «alle» på sin nåværende skole slik at vi kanskje lettere kunne komme i kontakt med en kandidat å sende senere.

 

Berit presenterte vår nye reflektant, Wenche Lilltveit.  Hun blir tatt opp som medlem på Overleveringsmøtet 28.6.

Så var det Svein Rønning for 3-min. Svein reflekterte over sine 54 år i Rotary. Hva kunne han ha oppnådd hvis han hadde viet sin kunnskap og innsats i utadrettet virksomhet i Rotarys ånd?  Svein har viet sin innsats til den lokale klubben. Dette har gitt han stor glede, og mange hyggelig og rike erfaringer. Minner og kameratskap som han verdsetter høyt. Han unnskyldte sin tendens til å ta på seg oppgaver som han ikke har noe med. Referenten vil her skyte inn at Svein er den del av klubben som smører alle ledd, og gjør den veldrevet. Han gjør Piet Heins ord til sine egne " Det er min bestemte erfaring at verden er dårlig smurt og det, som jeg ikke selv ordner, blir aldri i verden gjort." Til slutt overrakte han presidenten et vakkert, gammelt skap prydet med teksten "Horten Rotaryklubb ". Skapet skal nyttes til oppbevaring av klubbens klenodier. Presidenten takket Svein hjertelig for skapet og hans betydelige innsats for klubben.

Ordet ble så gitt til Kirsti for sitt ego-foredrag. Dette kan du lese her. 

REFERAT 14. JUNI 2016 - "MØLENTUR"

Rituell ”Mølen”tur vel gjennomført. (Etter hvert omdøpt til: Med utsikt til Mølen)

I strålende sol, med lett vestlig bris og med bølgeskvulp og måkeskrik i stram regi, gjennomførte klubben sin vårlige og årlige Mølentur.

Mølentur?!?  

For uinnvidde kan dette lyde noe kryptisk, men navnet skal ha sitt opphav i at klubben i en årrekke dro til Mølen, en øy ute i Oslofjorden mest kjent for sin mangfoldige geologi, sin beliggenhet og sine havnemuligheter.

Om dette er 20, 30 eller 40 år siden strides de innvidde om, men vi som er nykommere får i løpet av kvelden fullt innblikk i hvem som sa og gjorde hva, den gang da for xx år siden. De som var med for xx år siden får en repetisjon og alle ler like godt selv om de vet hva som kommer, eller kanskje nettopp derfor. Akkurat som i eventyrene om Askeladden, eller når Baldric sier til The Black Adder: ”I have a cunning plan”.  Vi vet hva som skal skje men liker universelt å høre det igjen.

Nå er turen flyttet til fastlandet, nærmere bestemt til Falkensten og sjøkanten ved hytta til Anders K. Og båt med sykkel. Det rituelle betyr reker, hvitvin eller lignende, kaffe og kake og høy mimrefaktor basert på tidligere tiders Mølenturer, samt aktuell ”smal talk” dels om Horten og dels om verden. Det har også stor egenverdi på en lun og fin sommerkveld, uten fotballkamp men med en velredigert solnedgang, bris og bølgeskvulp. Noen badet slik det alltid har blitt gjort.

Herved en stor takk til Anders Kaardahl som nok en gang huser

denne glade gjengen – denne gang på 23 stk.

 

REFERAT 7. JUNI 2016 - BEDRIFTSBESØK HORTEN SKIPSREPARASJONER

Dagens Rotary møte var bedriftsbesøk på Horten Skipsreparasjoner AS   Klubbens medlemmer ble møtt av firmaets daglige leder Thomas Sørgjerd, som holdt en orientering om verkstedets historie .  Selskapet er lokalisert på Horten Industripark ( HIP ), og ble startet i 1996.     Det er det eneste gjenværende skipsverkstedet i Oslofjorden av dette kaliberet.  HSR er del av tidligere Den Kongelige Norske Marines Hovedverft som ble opprettet i 1850.  Store deler av verftet ble ødelagt i et bombeangrep i 1945, men gjenoppbyggingen kom snart i gang og hovedverftet drev videre til 1968.   I 1968 fikk verftet ny eierstruktur og skiftet navn til Horten Verft AS.   I 1989 ble Horten Verft kjøpt av Jørgen Brock som utviklet bedriften videre, og hvor Horten Skipsreparasjoner er en av aktørene.  HSR har i dag 14 fast ansatte, og omsatte for 70 mill. kroner. Bedriften har tilgang til 2 store dokker ,hvor av den gamle steindokka ble gjenstand for en egen befaring. Dokka stod ferdig i 1861 etter 9 års omfattende arbeidsinnsats.  Dokka ble gravet ut med hakke, spade og spett, og transporten   ble besørget av hest og kjerre . Den er i hele sin lengde fundamentert på fjellgrunn, og kostet den gang 987000 kroner. Horten Rotaryklubbs medlemmer takker Thomas Sørgjerd for en interessant og lærerik gjennomgang av bedriftens mange aktiviteter.  Vi er stolte av å ha en mer enn 165 år gammel industribedrift i full aktivitet på tradisjonsrike Karljohansvern.

Ref: Ragnar K.

REFERAT MØTE ROTARY 31. MAI 2016

President Berit åpnet møte som vanlig. Hun refererte en henvendelse fra en dame i Åsgårdstrand som berømmet oss for å ha satt ut nye benker langs gangstien fra Steinsnes til Åsgårdstrand.
Vemund Baksås (utvekslingsstudent) kommer og hilser på oss 21.6.

Så var det Astri sin tur til å holde ego-foredraget sitt. Dette kan du lest her .


 

Til slutt hadde Jan Nærsnes sin 3 minutter med fokus på seg selv som et nikkende menneske, som da har vanskelig for å si nei til alt mulig. Så overtok bil interessen, som er Jan’s hovedinteresse før nå golfen etterhvert har kommet inn i bilde. Jan’s budskap er at det er viktig å kunne si nei, men ingen av de tilstedeværende følte at akkurat Jan var et levende forbilde for dette budskapet.

Ref. Tom Knudsen

REFERAT 24. MAI 2016 - 3 MIN. +++ V/BJØRN NILSEN-AAS

Et bilde som inneholder klær, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

 

Bjørn Nilsen Aas innledet med å sette fokus på en sak som har engasjert han i det siste: hovedfunn fra  SSB rapporten om klimagassutslippene i 2015. Det viser seg at utslippene har økt i 2015 og han sier at han kan en del om utslippene både som tidligere leder i oljebransjen og som nåværende bonde. Dette virker ekstra troverdig og engasjerende når en med slik bakgrunn legger fram sine tanker og bekymringer.

Bjørn fortsetter med å sette fokus på utfordringer for å nå de avtalte kuttene i Kyoto avtalen

og hans kommentarer rundt statistikken er et fryd å høre - uansett om en er enig eller ikke.

 

Bjørn beskjedent konkluderer med at det ikke er realistisk å nå disse målene og stiller spørsmål hva er det som er tenkt når slike forslag fremmes og politiske vedtak fattes.

 

Det positive er at Norge ikke lager strøm gjennom kulldrift, men det største utslipp skjer gjennom produksjon av olje og gas. Fint gjennomgang av hvor det slippes mest og hva kan Norge gjøre for å kutte utslippene.

Skogen hjelper oss å kvitte oss med 70% av utslipp som vi selv forårsaker i Norge, men det er ikke slik i resten av verden.

 

Videre hadde han følgende spørsmål til refleksjon:

 

-   Er det lurt å subsidiere elbiler? Negativt eller positivt?

·        Oljefyring?

·        Etanol/Biodrivstoff - hvordan den fremstilles og hvilke miljøgevinster

·        Bedre å sende elkraft til Polen / Tyskland andre europeiske industriland

·        Solenergi er antakeligvis løsningen? Men ganske langt fram.

·        Atomenergi? kortsiktig løsning, men eneste som er gjennomførbar

Innlegget ble etterfulgt med debatt / diskusjon i blant møtedeltakere:

 

Det kan oppsummeres med at dagens tema var meget interessant problemstilling og dagsaktuell. Dette engasjerte mange og det ble en god runde med meningsutveksling om tema.

 

For spesielt interesserte klikk her:

 

https://www.ssb.no/natur-og-miljo/statistikker/klimagassn/aar-forelopige/2016-05-20

 

http://www.miljostatus.no/tema/klima/internasjonal-klimapolitikk/kyotoprotokollen/

 

Tusen takk til Bjørn for et innlegg som engasjerte og skapte diskusjon. 

 

Ref. Agron

 

Et bilde som inneholder klær, person, mann, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

 

REFERAT 10. MAI 2016 - DUGNAD PÅ KYSTSTIEN

Et bilde som inneholder klær, utendørs, person, tre

Automatisk generert beskrivelseHorten Rotary hadde dugnad på Kyststien mellom Steinbrygga og Åsgårdstrand tirsdag 10 mai. Det var en strålende kveld og mange dugnadsvillige rotarianere var i arbeid. Klubben er stolt over å få være med på vedlikeholdet av kyststien. Det føles hyggelig, riktig og nyttig. Det ble en meget positiv opplevelse. Det var lite søppel å se og det vi fant ble plukket opp. Egentlig var årets dugnad mer å betrakte som krone på fjorårets verk. Da var det en stri tørn med kvistkapping, sand og pukkutjevning på stien i et guffent, kaldt og rått vårvær. Nytt av året var skifte av benker. Tre flate tømmerstokker ble satt ut til glede for folk på tur. Her kan man sette seg ned og hvile, nyte naturen og matpakka. Benkene er laget av trær hugget av innsatte ved Bastøy fengsel. De er merket Horten Rotary 2016 av vårt medlem Anders Kaardal. Vi håper benkene vil bli til glede for mange turgjengere. Kyststien er en perle vi håper mange benytter seg av. 

Et bilde som inneholder utendørs, klær, person, tre

Automatisk generert beskrivelse

Horten Rotaryklubb vil imidlertid oppfordre kommunen til å utbedre stien på spesielt et sted. Der har deler av stien rast ut og store, spisse steiner ligger i skråningen. Det kan være skummelt og farlig særlig for syklister hvis de er uheldige og velter akkurat her. For oss i dugnadsgjengen kunne det se ut som større deler av stien sto i fare for å skli ut ved nest uvær hvis regn, vind og høyvann får stå på over noe tid. 

 

Referent: Berit Jordfald

REFERAT ARKIV

REFERAT 3. MAI 2016 - PAPIRAVISENS FREMTID

Til stede: 23 medlemmer og 3 gjester.

Et bilde som inneholder klær, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Berit åpnet møtet. Jonas ble i sitt fravær gratulert med sin 48 års dag.

3 min var ved Tonny (til venstre over) . Hun har drevet med rydding hjemme den siste tiden, og hadde både morsomme og tankevekkende betraktninger omkring det. Konklusjonen var at hun har bestemt seg for å leve sitt eget liv og ikke foreldrenes liv gjennom alle deres etterlatenskaper.

 

Et bilde som inneholder klær, person, Menneskeansikt, innendørs

Automatisk generert beskrivelseGjengangerens redaktør Audun Bårdseth hadde kveldens hovedpost. Audun er opprinnelig fra Kongsvinger og har bodd i Horten i 22 år. Han mente det kvalifiserte til å være ektefødt innbygger.

 

Tittelen var satt til «Papiravisens fremtid»

Audun kunne fortelle at Gjengangeren er en av de få aviser i Norge som har hatt en abonnentsøkning de siste årene. Den tradisjonelle papiravisen hadde en økning helt til og med 2012 og har deretter gått noe ned, men når man teller med de som abonnerer på avisen digitalt, har tallet holdt seg på ca. 6000 abonnenter.

Han mente dette skyldes høy grad av patriotisme i Horten og at avisen har en klar bevissthet på at lokalaviser handler om mennesker og lokalt engasjement.

Men avisen vil dø ut dersom den ikke samtidig er til stede i ulike digitale formater. Vi fikk høre om eksempler, f.eks. avisens overføring av ØRNs fortballkamper og FALKs håndballkamper. Fremtiden vil uansett være annerledes enn både fortiden og nåtiden.

Han var også innom emner som

·        Videre utvikling av nettaviser o.l.

·        Fremtidige individuelt tilpassede digitalaviser som legger vekt på hva DU interesserer deg for.

·        Dilemmaet mellom «grunne» nyheter og behovet for fordypning.

·        Utbredelsen av avislesing på nettbrett også blant eldre.

·        Avisenes uoppfylte behov for positive/glade nyheter.

·        Økonomi og ulike måter å finansiere journalistikk på.

Tor

REFERAT 26. APRIL - VETERAN EGOFOREDRAG

Møtet samlet 24 medlemmer og 1 gjest.

Under informasjonsdelen kunne Berit bl a fortelle at Horten vil være ansvarlig for en utvekslingsstudent i 2016/17 enten til USA eller Canada. I henhold til distriktets representant hun hadde snakket med, skal vår klubb fungere som vertsklubb uten økonomiske forpliktelser.

Et bilde som inneholder Menneskeansikt, klær, person, mann

Automatisk generert beskrivelse

3-minutter var ved Svein Erik som i de siste årene har deltatt på flere Temareiser i nye land og spesielt i Asia. Han tok for seg Kinas ettbarns politikk som ble innført i 1979.

Selv om politikken ble gjennomført med en del unntak samt «Gulrøtter» og straffemetoder, var det mulig å redusere befolkningsveksten med 400 millioner mennesker.

Uheldige konsekvenser vil gjøre det vanskelig for Kina å fortsette med samme økonomisk vekst og har ført til at politikken nå er avsluttet. Resultatet er at det nå er 30 millioner færre jenter enn gutter i landet, pr 2050 vil hvert 4de menneske være over 65 år, og at den tidligere tradisjonelle familiekulturen er ødelagt. Et tankevekkende innlegg!

Selve egoforedraget til Carl finner du her

 

Et bilde som inneholder innendørs, Konferanserom, møte, klær

Automatisk generert beskrivelse

 

 

REF. FRA INTERCITY MØTE NØTTERØY ROTARY.

TEIGAR  18.04.16 KL 18.30 – 19.30

 HANS SVERRE SJØVOLD  foredrag om POLITIET I ENDRING                                           

Et bilde som inneholder klær, person, mikrofon, Menneskeansikt

Automatisk generert beskrivelseSjøvolds CV                                                 

Utdanning

Politiskolen – 1981

Juridisk embetseksamen, Universitetet i Oslo, - V/1988

Master of Management, Handelshøyskolen BI -1997

Yrkeserfaring

Polititjenestemann, Tønsberg politikammer, 1981-1988

Politifullmektig, adjutant og inspektør, Tønsberg politikammer, 1988-1992

Inspektør ved Politihøgskolen, 1992-1997

Avdelingsdirektør i Justisdepartementet, Politiavdelingen, 1997-2000

Assisterende politidirektør, Politidirektoratet, 2000-2001

Politimester i Vestfold politidistrikt, 2001-2005

Rektor ved Politihøgskolen, 2005-2010

Ekspedisjonssjef i Justisdepartementet, Politiavdelingen, 2010-2012

Politimester i Oslo fra 2012

Styreverv

Nestleder og styreleder i Trygg Trafikk, 2005-2010

Eksternt styremedlem ved Høyskolen i Vestfold, 2007-2012

Eksternt Styremedlem i interimsstyret for Høyskolen i Buskerud og Vestfold

Personlig varamedlem til styret for Høyskolen i Buskerud og Vestfold

Personlig varamedlem til fellesstyret for Høyskolen Sørøst-Norge 1.1.2016-31.7.2019

 

    HANS SVERRE SJØVOLD
      1.   Noen tilnærminger.

·        KRIMINALITET og DEMOGRAFI

·        Endring i kriminalitetsbildet

·        Åpne grenser og bosetting

·        NÆRPOLITIREFORMEN

·        Bedre og likere tilbud for alle

·        TEKNOLOGISK UTVIKLING

·        Kriminalitet på nye arenaer – internett

      2.     Kriminaliteten går ned.

  Antall lovbrudd: Estimat 1 kv 2016:   17000 – 12800   

·        Resultatet på vinningskrimininalitet er fortsatt svært gode.

·        Restanser som er eldre enn 3 mnd er under kravet på 4000 saker

·        Det er stor økning i registrerte saker med mishandling i nære relasjoner

·        Gjennomførte, tilrettelagte avhør på statens barnehus har en økning sammenlignet med tidligere år

·        Oslos innbyggertall øker med 1,7 % i året – mer enn 10 000 i året

ved årskiftet ca 660 000 innbyggere

·        Asker ca 60 000 innbyggere

·        Bærum ca 120 000 innbyggere

·        Samlet ca 840 000 innbyggere

·        Betydelig press på infrastruktur og levering av tjenester til befolkningen

·        Stor innvandring i løpet av kort tid

·        Bosetting    og integrering  . Skole og arbeid

·        Parallellsamfunn – lovtomt rom.

·        Egne regler.        Egen rettshåndtering.    Hindrer den legale staten i sitt arbeid

·        Eksempler fra andre land, Sverige og Belgia

·        Schengenavtalen og dens begrensninger. Dublinavtalen og dens begrensninger

        3.     Nærpolitireformen.

·        Likere tjenester for boregere i hele landet – kvalitet.

·        Store forsjeller i dag

·        Responstid

·        Autonomi – fagmiljøer

·        Fullmakter.

·        Delegering fra politisk nivå til direktorat  - økonomi – utnevnelser – organisajonsendringer.

·        Oppgaver.        Kjerneoppgaver – noe ut.  Bredden i møte med publikum.

·        Organisering.         12 distrikter.  Møte publikum der de bor. Kriminalitet og bemanning.

        4.    Kriminalitet fra gate til internett

·        Vår kommunikasjon,samhandling, forretningsførsel og sosiale kontakt blir i større og større grad knyttet til internett.

·        Store utfordringer knyttet til      - jurisdiksjoner-grenseløshet – tilgjengelighet for alle  -  Avhengighet.

·        Anonymitet og uærlighet.    Kryptering . Sporbarhet. Volumer.  Store krav til kompetanse og samhandling

Et bilde som inneholder tekst, mann, klær, person

Automatisk generert beskrivelseSjøvold nevnte som vanskelige ting for tiden – Seksuelle krenkelser av barn. Nedlasting av porno er også meget vanskelige saker. Personer som roter seg inn idet – det blir gjerne verre og verre. De må komme seg ut av det.

Bevæpning er vanskelig ?  Hvis en politimann hadde blitt skutt hadde det nok blitt en annen diskusjon.

Odins soldater er bare tull. I oslo har vi gått hardt på og fått de vekk.

Vi har en politidekning på 2 pr 1000 innbygger.  Sjøvold hadde et veldig bra foredrag og fikk vel ikke med alt men det vesentlige er nevnt.

Ref v/ Ove

 

REFERAT 12. APRIL 2016

Et bilde som inneholder klær, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelseMøtet startet med 3 minutt av Anders S. Han tok for seg oljenæringens fremtid i Norge. Interessante betraktninger med statistiske tall som viste at Norge blir avhengig av oljen i lang tid fremover.

Vi hadde besøk av en innvandrer fra Eritrea som fortalte om hvordan han var kommet til Norge, og hvordan han følte seg hjemme her. Han har bodd her i 3 år, og har fått hele familien sin hit. Barna går på skole, og han går på voksenopplæring for å lære seg norsk.

Alf fortalte om vårt prosjekt i Liberia, og viste til en artikkel i Aftenposten "Arven etter ebola". (les artikkelen her)

Horten Rotaryklubb.     Ebola      Liberia

Hva har skjedd ?

Høsten 2014 skjedde et  Ebola utbrudd i vest Afrika. Det skulle få drastiske konsekvenser. På nettet leste Alf om Rotary innsatsen i Liberia. De var i gang med forebyggende arbeide

Vår klubb hadde penger på konto basert på egne avsetninger  til kanallys og kanallys gave fra Kafferiet. På møte besluttet vi at disse pengene skulle tilbys Sinkor Rotaryklubb. Slik at deres arbeide kunne forsterkes. I løpet av en uke ble ca 10.000 overført. De ble benyttet til innkjøp av verneutstyr, medisiner, klor og informasjonsmateriell.

Behovet var stort og tungt og de ba også om termometre.  Vi ble anmodet av distriktet å søke om Grant som vi da fikk indikasjon om positivt i oktober og bekreftelse i November

Vi satte i gang en større informasjons kampanje via egen FB side, en internasjonal side spesielt beregnet på dette, intern informasjon, henvendelser til andre Rotary klubber og andre klubber i Hortensområdet. I tillegg fikk vi 2 helsider og noen 2 spaltere i lokalavis, og en 2 spalter i TBG blad og et langt intervju på NRK Vestfold

Grant kunne ikke utbetales før alle klubber hadde levert regnskap for tidligere Grant og  det kunne da ikke overføres fra oss før i Juni. Da hadde internasjonalt arbeide kommet i gang og gav resultater, så da var Ebola på retur. Pengene ble da i stedet besluttet omdisponert til  dels å bli benyttet til videre info arbeide og til å støtte etterlatte barn etter Ebola ofre, samt i å gi mini-grants  slik at  små foretak kunne komme i gang igjen.

Dette ble gjennomført i henhold til planer og budsjett og vi fikk tilbakemeldinger  via Rotary Websider i Monrovia, Film, og Nyhets brev. Dette ble sent medlemmene dels direkte, dels via FB siden og det var i flere uker hovedoppslag på egen  web side,

Regnskap ble levert ca 4 uker for sent med begrunnelsen at vi fikk overføring svært sent. Vi ble oppfordret til å søke nytt grant som vi da fikk for å fortsette arbeidet. Penger er overført og arbeidet er i gang med vekt på å hjelpe foreldreløse  Ebola offer barn med livsopphold, helse, klær og skolematerien

Landet var og er i en svært dårlig forfating  som vist på 2 TV program i Norge. NRK1 og NRK2 hvor de også to opp stigmatisering både av overlevende og barn av overlevende. Dette er også dette på en hel side i dagens Aftenpost.

Helsearbeidet i landet er i mellomtiden brutt  sammen og behovene er enorme. Vi  fikk for ikke lenge en status rapport som er distribuert medlemmene direkte, via Web side og FB.  Detaljer om løpende arbeide er distribuert styret og TRF kom.      AK..12.4.   Slutt rapport og regnskap skal være inne innen 31.10.   Nye grant?

 

REFERAT 5. APRIL 2016 - STATUS BEREDSKAPSARBEIDET I VESTFOLD INKL. HÅNDTERING AV FLYKTNINGSITUASJONEN


Et bilde som inneholder person, klær, mann, Menneskeansikt

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder person, Menneskeansikt, Panne, Kinn

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder person, Menneskeansikt, klær, skjorte

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder person, Menneskeansikt, Panne, Kinn

Automatisk generert beskrivelse

 

 

 

Tilstede: 20 medlemmer og 1 gjest. Dagens hovedtema var: Status beredskapsarbeidet i Vestfold inkl. håndtering av flyktningsituasjonen. Foredragsholder var fylkesberedskapssjef Jan Helge Kaiser. (Bildene til høyre)
Foredraget var omfattende og fullt av detaljer som det er vanskelig å referere fullstendig fra.
I hovedsak omhandlet det:
* Fylkesmannens rolle
* Trusselbildet
* Nasjonal beredskapsplanlegging
* Regional beredskapsplanlegging 
* Lokal beredskapsplanlegging
* Særskilte beredskapsutfordringer
* Utviklingstrekk og pågående aktiviteter

På nasjonalt plan er det et eget direktorat for bl a beredskap. I tillegg er PST og E-tjenesten viktige aktører.
Fylkesmannen skal samordne beredskapstjenesten i det enkelte fylket knyttet til innbyggernes sikkerhet, liv og helse. Brannmester og politimester er viktige støttespillere og rådgivere.
Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font

Automatisk generert beskrivelseKritiske områder er bl a transport, e-kommunikasjon, vann og avløp og energi.
Lokalt fikk Horten kommune gode skussmål for sitt beredskapsarbeid.
Når det gjaldt den aktuelle flyktningsituasjonen, har det ikke vært så mye planlegging til nå, bortsett fra den generelle beredskapsplanleggingen. Nåværende situasjon var uventet og kom brått på.
Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, dokument

Automatisk generert beskrivelseEn kan ikke planlegge for alle eventualiteter. Ofte skjer det uventede og uforutsette situasjoner. Derfor er det viktig å ha generelle beredskapsplaner og tiltak som kan tilpasses den aktuelle situasjonen og hvor det offentlige og private kan samarbeide og eventuelt improvisere hensiktsmessige tiltak.
Siden verden er i stadig endring og nye typer trusselsituasjoner oppstår, må også planleggingen og tiltakene stadig endres.

Referent: Torbjørn H.

 

REFERAT 29. MARS 2016 - EGO-FOREDRAG

Et bilde som inneholder innendørs, person, vegg, klær

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder person, klær, innendørs, mann

Automatisk generert beskrivelseTilstede: 20 medlemmer. Ingen gjester.
3-min. ved Ragnar
Ragnar tok for seg sentraliseringstanken som ligger bak mye av organisering av virksomheter i dag. Den er som regel begrunnet i økonomiske innsparinger. Vi ser det blant annet i organisering av offentlige virksomheter som skoler, helse- og sosialtjenester og andre offentlige tjenester. Før var det større nærhet mellom brukere og tjenesteytere med til dels små enheter. Nå er det større avstand. Mangfoldet er stort, men svært ofte får en ikke med detaljer som kan være viktige for gode og hensiktsmessige tjenester. Dette er et dilemma og det er ikke alltid at det er blitt bedre. Han nevnte eksempler på det.

Hovedtemaet var egoforedrag ved Bjørn. Ego-foredraget finner du 
her

Referent: Torbjørn

 

 

REFERAT 15. MARS 2016 - OVERLEGE EINAR VIGELAND VED SIV I TØNSBERG

22 møtte hvorav 2 gjester og 2 ektefeller.

Et bilde som inneholder person, klær, mann, Menneskeansikt

Automatisk generert beskrivelseEinar Vigeland - radiolog - røntgenlege holdt et svært så interessant foredrag om de ulike mulighetene for å se gjennom og "inni" oss. Det hele startet med Wilhelm Conrad Røntgen (født 27. mars 1845) som ved en tilfeldighet oppdaget det som etter ham er blitt kjent som røntgenstråler. Avdelingen for radiologi ved sykehuset i Tønsberg består av 30 leger, og er den nest største avdelingen på sykehuset. Røntgen kom til Norge i 1920, og utviklingen har vært enorm. I dag gjennomføres det neste 1 undersøkelse pr innbygger pr. år i Norge. Alle har vel en eller flere ganger tatt et røntgenbilde,  og vet hva det brukes til.

Han kom videre inn på begrepet CT (Computertomografi) Dette er en radiologisk undersøkelsesmetode hvor det ved snittbilderEt bilde som inneholder person, klær, mann, Forretningsfolk

Automatisk generert beskrivelse (tomogram) lagres bilder som blir behandlet digitalt for å kunne fremstille kroppslige strukturer i forskjellige plan, eventuelt tredimensjonalt. CT utsetter imidlertid pasienten for mye røntgenstråler.

Videre gikk han over til å snakke om MR som står for Magnetisk Resonans. Dette ligner på CT, men er basert på magnetisme isteden for røntgen. Det vil si langt mindre farlig for pasienten. MR brukes mye på hjerne, skjelett, muskler og ledd.

Til slutt kon han inn på det aller siste som betegnes PET. Nå begynner referenten å få problemer. Derfor henvises det til denne siden for en nærmere forklaring av begrepet PET.

Vigeland avsluttet med følgende foil hvor han stilte noen spørsmål til ettertanke:

Et bilde som inneholder tekst, kontorrekvisitter, konvolutt

Automatisk generert beskrivelse

 

 

08.MARS 2016: «FRA UTENFORSKAP TIL INNENFORSKAP»: HANDLINGSPLAN MOT RADIKALISERING OG VOLDELIG EKSTREMISME VED SISSEL KRUUSE-MEYER (FAMILIEHUSET OG SLT-KOORDINATOR- HORTEN KOMMUNE).

Et bilde som inneholder vegg, tekst, innendørs, klær

Automatisk generert beskrivelse

I sitt foredrag delte Sissel med oss kunnskap om hvordan en kan forebygge og agere på området radikalisering og voldelig ekstremisme. Hun fortalte at Horten kommune har over tid fokusert på et bredt og omfattende samarbeid mellom kommunale tjenester som er i direkte kontakt med ungdom og voksne, både innen helse, skole, PST, politi, Utekontakten og barnevern – for å nevne noen.

Sissel tok innledningsvis for seg begreper og forhold som kan bidra til å normalisere og avmystifisere fenomenet radikalisering. Dette er viktig virkemiddel for at både hjelpeapparatet, men også direkte berørte i nærmiljøet (ungdom, naboer, familiemedlemmer, treneren i idrettslaget) skal bli mer villige, kompetente og i stand til å ta bekymring på alvor – og å gjøre noe med det. 

Videre tok hun for seg risikofaktorene som kan skape radikalisering, og hvordan uheldig atferd, dårlige veivalg og behov for tilhørighet kan raskt føre til ekstremisme. Hun påpeker også at veien ut er kort hvis en utsatt ungdom får støtte fra sitt nettverk / familie. Vi så på flere filmer med eksempler fra kunnskapsportalen 
www.utveier.no som er et nytteverktøy for både kommuner og andre berørte.

Sissel understrekker at vi trenger forebyggere og et inkluderende nærmiljø. – Generell forebygging er det viktigste. Når man forebygger for radikalisering, forebygger man også for mange andre uheldige veivalg, sier Kruuse-Meyer.

Foredragsholder er meget fornøyd med engasjementet om tema og at kom mange gode spørsmål som bidrar til hennes arbeid i hverdagen.

Selve handlingsplanen mot radikalisering og voldelig ekstremisme finner dere her

 

Ref. Agron

 

REFERAT 1. MARS 2016 - TORSKEAFTEN

Et bilde som inneholder fisk, Fiskeprodukter, sjømat, fisking

Automatisk generert beskrivelseDet –for mange- årets høydepunkt i vårt sosiale rotaryliv, Torskeaften, ble arrangert i Horten Turnforenings selskapslokaler. Flott dekket bord  til 19 deltagere. Service-komiteen hadde  invitert ekstern kokk.  Hans Bergåker fra Åsgårdstrand. Han hadde meget god greie på hvordan Skreien skulle  behandles.  Med sitt vanlige tilbehør som lever, rogn, poteter og sandefjordsmør, ble det virkelig høy matopplevelse. Spesielt denne gangen var at fisken var lekre stykker av ryggfiletene (loins) som var perfekt trukket.  Et bilde som inneholder innendørs, bord, vegg, flaske

Automatisk generert beskrivelseDet var mange rosende kommentarer å høre om  maten rundt bordet. Kokken ble da også behørig berømmet. I pausen mellom l. og 2. servering , holdt Anders K. en meget kunstnerisk og underholdende  "dinner speech". hvor det dreide seg om den historiske utviklingen av havnivået  på våre breddegrader og torsken  rolle i det. Anders påpekte at han ikke var spesielt bevandret i elektroniske presentasjoner, men hva gjør vel det når han i stedet bruker egenproduserte tegninger som illustrasjoner. Se Anders nederst på denne siden. Takk for talen, Anders. Slike innslag viser at dinner-speech nå må være fast på programmet igjen.  Annen runde av maten ble servert, også den på alle måter perfekt. Etter middagen fikk  Svein ordet til  det Berit annonserte som underholdning. Siden vi var i Turnforeningens lokaler (som er reist på dugnad) holdt han en spennende redegjørelse om sin egen meget lange karriere innen turnsporten. Vel ferdig med den, trommet han sammen 8 personer som til feiende can-can musikk ga til beste et artig dansenummer til stor begeistring fra publikum.. Noe som krever en spesiell kommentar denne kvelden er baren. Siden det var et privat arrangement var prisene basert på selvkost, og dermed svært billig. Muligens kan det ha bidratt til at stemningen var påtagelig høyere den kvelden enn hva man har vært vant til. Flott tiltak. Til avrunding  ble det servert en praktfull eplekake bakt av Tonny, og med kaffe brygget av vår ekspert Alf. Etter utlodningen var det som vanlig noen blide og noen skuffede fjes. Men det alle var enige om, var at det hadde vært en topp aften.  Presidenten satte sluttstrek med en hjertelig takk til Service-komiteen for fantastisk innsats. Det ble en skikkelig fjær i hatten.

Ref. Steinar

Et bilde som inneholder bord, innendørs, dekketøy, klær

Automatisk generert beskrivelse

Her kan dere se Anders' dinner-Speech

 

 

ROTARY 23.02.2016. - INCOMING PRESIDENT MÅL OG PLANER

Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, Panne, Kinn

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder person, Menneskeansikt, briller, Panne

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder Menneskeansikt, person, Panne, Kinn

Automatisk generert beskrivelseDet var tre flotte bursdager, alle 24.02, Johs Martin, Jan Otto og Øyvind, som til sammen ble et anselig antall år.  Men så unge og kjekke da gitt.

 

Det ble også delt ut premier fra Bowlingen, heder til Marius som vant, Morten ble nummer to og Gunnar& Jan Sverre delte tredjeplassen.  Alle tre og alle andre fikk diplom.

Et bilde som inneholder Menneskeansikt, person, Panne, smil

Automatisk generert beskrivelseAnders gikk gjennom målene for 2016-17. Av hovedpunkter er verdt å nevne forberedelser til klubbens 70-års jubileum 11.03.2019, med å avslutte et større prosjekt.   Ting som alltid tre-minutter, ungdomsutveksling, Handicamp og rotering av komiteene ble tatt vel imot. Noe mer diskusjon vakte forslaget om mer interne aktiviteter, og balansering mellom eksterne foredrag.  Men det var enighet om de eksterne foredragene er viktig.

Se Anders' foiler her

Dagens neste innslag var ”Sofie” fra Iran.  Hun kom sammen med datteren og Alf, som hadde blitt kjent med på språkkafeen.

Hun kom som flyktning til Norge med sin datter for 2½ år siden.  Etter mottak i Oslo og Larvik kom hun til Horten, hvor både hun og datteren går på skole og lærer godt norsk!  Hun er utdannet innen mikrobiologi, men sliter med å få godkjent dette da hun ikke fikk med seg papirene fra Iran.  Valgte å skaffe egen bolig da hun kom til Horten, da hun ikke var fornøyde med den hun fikk fra Kommunen.  

Hennes neste stor mål er å lære seg å svømme!  Da kunne Agron fortelle at han også kom til Norge som asylsøker fore 34 år siden. Og også hade lært å svømme her i Norge! 

Til slutt kom Carl til orde med dagens 3-minutter.  Han tok opp sine erfaringer fra Global Dignity Day i Larvik, og oppfordret å stille på det planlagte arrangementet på Horten Videregående skole i oktober.  Å oppleve ungdommer som åpner seg i trygge rammer var og er en flott opplevelse.

Og Svein vant vinen.

 

 

 

REFERAT 16. FEBRUAR 2016 - SPORT OG SPILL

 

Under programfanen <Sport og spill> 16. februar 2016 ble årets arrangement nok en hyggelig lekekveld på Vestfold Bowling.

Stemningen var helt på topp blant de 16 deltakerne, og det var mange diskusjoner rundt fremgangsmåter om hvordan man best kunne få ned alle kjeglene på de to kast man hadde til rådighet.

Unntatt fra slike avgjørelser var selvsagt de ganger hvor man treffsikkert fikk en full score, men da var hurraropene til gjengjeld til stor inspirasjon.

Et bilde som inneholder klær, person, sko, mann

Automatisk generert beskrivelseAlle kjørte den bestilte ”pakke” på to hele serier, og det hele var unnagjort på presis 2 timer.

Totalresultatene kan sees på egen oversikt, men vi kan gratulere Marius Tannum med totalt 213 kjegler ned på de to rundene.

Nevnes skal også Bjørn Bryde med det beste resultat i en omgang på 112.

Stemningen var slik at det ikke ble tid til å ta opp noen andre Rotarytemaer, men Tonny gikk da en runde med spørsmålet om å bli med på årets torskeaften. Pr. nå er dermed 19 stk. påmeldt. Ny oppfordring kommer fra Svein. Flere bilder fra bowlingen finner du her . Til slutt følger resultatet av konkurransen:

Nr

Etternavn

Fornavn

Adresse

Res. 1.omgang

Res. 2.omgang

Totalt

Rekke-følge

Rekefølge 1. omgang

Rekefølge 2. omgang

1

Tannum

Marius

Storgata 70 F

106

107

213

1

1

3

2

Svagård 

Morten

Øvre Vei 2

91

101

192

2

3

4

3

Volle 

Jan Sverre

Kayesgate 2 C

90

99

189

3

4

5

4

Torød

Gunnar J.

Bjerkeveien 31

94

95

189

3

2

8

5

Winther

Jan-Otto

Aasgaarden 1 B

77

108

185

5

6

2

6

Bryde

Bjørn

Kommandør Ottosg 3A

62

112

174

6

11

1

7

Rønning

Svein  

Tiurstien 16

70

98

168

7

9

6

8

Kaardahl

Anders F.

Nordre Enggate 11

79

85

164

8

5

9

9

Knudsen

Tom

Orrfuglstien 72

61

97

158

9

12

7

10

Jakobsen

Tor V.

Østre vei 14

73

84

157

10

7

10

11

Hesjedal

Kirsti

Baglervn 6

71

70

141

11

8

11

12

Steensen

Anders J.

Gamleveien 3 A

66

65

131

12

10

13

13

Lysgaard

Svein Erik

Teatergata 1

60

64

124

13

13

14

14

Neumann

Tonny

Rådyrstien 29

55

67

122

14

14

12

15

Aas

J. Martin

Orrfuglstien 21

50

59

109

15

16

15

16

Bryde

Astri

Kommandør Ottosg 3A

54

42

96

16

15

16

Ref. Svein

 

REFERAT 9. FEBRUAR 2016 - HORTEN SOM HAVNEBY

En inspirerende kveld med vår egen havnefogd og rotaryaner Espen Eliassen

 

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, presentasjon, vegg

Automatisk generert beskrivelse22 Rotaryanere og 2 gjester møtte opp for å høre om jobben som gjøres i havna samt hvilke planer som foreligger. Espen fortalte først om flere spennende og nødvendige oppussing og vedlikeholds arbeide som ble utført i de siste årene. Han fremhevet arbeiderne og var stolt over arbeidet som ble utført under vanskelige forhold under bryggene i havna. Vedlikeholds oppgaven var nødvendig og viktig men ikke lett synlig for befolkningen i overflaten.  Han fortalte oss videre om spennende prosjekter som skal skje fremover, om planlagte forskjønnelse av gjestehavnsområdet og andre moderniserings oppgaver i nærmeste årene. Espen er tydelig at han er opptatt av helhetlig tenkning når det gjelder byutvikling og samtidig ha med seg beslutningstakere. Han var opptatt av «å ta vare på behov for å gjøre noe med lave frukter og samtidig kjøre prosesser for å fatte gode beslutninger fremover».

Her kan vi se hva som skal skje i havna de neste 20 årene.Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Det var morsomt å høre om hvilke muligheter som ligger i utvikling av området rundt Redningsmuseet og nytt sitteatrium mellom brygga og gangveien ved bobilparkeringen- dette vil gi et etterlengtet løft til hele området. Han illustrerte med egne eksempler for å synliggjøre viktigheten av å følge med, vise initiativ og stille opp med egne midler for å skyte fart i den nye gang og sykkelstien som er på er nå på plass.

Det var en glede å høre på en engasjert havnefogd og betryggende at fremtidig utvikling av vår havn er i trygge hender som jobber til det beste for havna og Horten!

Et bilde som inneholder innendørs, vegg, møbler, stol

Automatisk generert beskrivelse

 

Hilsen Agron

 

 

REFERAT 2. NOVEMBER 2016 - HVOR SEILER AUTONOMUS?

Et bilde som inneholder klær, innendørs, person, stol

Automatisk generert beskrivelseMøtet på Bakkenteigen (hvor Autonomus har sitt "hjem") startet med at Berit ønsket velkommen - spesielt til asylsøkerne som var blitt med Alf fra "Språkkaffeen" tidligere på dagen. Alf holdt sitt 3-minutt nettopp om asylsaken. Et fint innlegg, men det må ikke bli sånn at et 3-minutt blir for langt som i dette tilfellet. Det stjeler tid fra vedkommende som skal ha hovedinnlegget for kvelden. Hovedtema for kvelden var det Marius som sto for. Han fortalte om den "nye" høyskolen for Vestfold, Buskerud og Telemark. 17.500 studenter et anselig antall, og man venter på at høyskolen skal kunne bli et universitet.

Et bilde som inneholder klær, tekst, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Så gikk han over til å snakke om Autonomus - et prosjekt som 3 av studentene på Bakkenteigen har jobbet med et par år stid. Autonomus er en liten seilbåt som seiler uten mannskap om bord. Et bilde som inneholder innendørs, vegg, person, bord

Automatisk generert beskrivelseDet er datamaskiner som styrer, og "kapteinen" sitter på land og forteller hvor båten skal. Når det er gjort, bestemmer båten selv veien til bestemmelsesstedet. Her ligger det store fremtidsmuligheter for ubemannede farkoster både til lands (biler), til vanns (båter) og i luften (fly og droner). Se mer informasjon om prosjektet på www.autonomus.no.

Neste møtet er på hotellet, og da kommer havnefogd Espen Eliassen og forteller om "Horten som havneby"

 

 

REFERAT FRA KLUBBMØTE 26. JANUAR 2016.

Her kan du se og høre Backers Blå             Bildene fra møtet ser du her 

Et bilde som inneholder tekst, Font, brev, skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

 

REFERAT FRA KLUBBMØTE 19. JANUAR 2016.

 

KLUBBMØTET MED TO BEDRIFTSBESØK SAMME DAG SAMLET 20 INTERESSERTE DELTAGERE.

 

Et bilde som inneholder klær, person, mann, folk

Automatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder innendørs, person, klær, vegg

Automatisk generert beskrivelseHALVARD EIK (BILDET TIL HØYRE) TOK FØRST IMOT OSS PÅ BORREBRYGGS NYE UTSALG FOR UTSTYR OG RÅVARE (BILDET TIL VENSTRE) FOR HJEMMEBRYGGERE OG ØLENTUSIASTER , DET Å BRYGGE ØL HAR NÅ TRUFFET HORTEN OG IKKE MEST SLÅTT SEG NED FOR GODT. VI FIKK ET RASKT INNBLIKK I TRADISJON, FRAMMARSJ OG UTBREDELSE LOKALT. HRK HAR ALLEREDE NOEN FÅ DEDIKERTE HJEMMEBRYGGERE, MEN FOR DE FLESTE KOM NOK DETTE SOM EN TUNG OVERRASKELSE.  DET ER NOK NÅ NOEN TUSEN HJEMMEBRYGGERE I NORGE OG BARE HER I VESTFOLD ER DET ÅPNET NOEN TILSVARENDE UTSALG.Et bilde som inneholder klær, person, dekketøy, mann

Automatisk generert beskrivelse

 

DERETTER GÅR TUREN 200 METER NEDOVER GATEN TIL BORREBRYGGS STØRSTE KUNDE, HORTEN MIKROBRYGGERI (BILDET TIL HØYRE). DET ER NÅ CA 400 MIKROBRYGGERIER I NORGE. VI ER SENT UTE OG SOM I DANMARK KAN DET KOMME TIL Å DABBE AV. HORTEN MIKROBRYGGERI HAR IMIDLERTID ALLEREDE FÅTT EN SOLID LOKAL FORANKRING OG HOVEDUTFORDRINGEN HAR SÅ LANGT VÆRT Å BRYGGE NOK ØL TIL Å MØTE ETTERSPØRSELEN.

 

Et bilde som inneholder Barutstyr, drikk, Alkoholholdig drikk, Kopper og glass

Automatisk generert beskrivelseVI FIKK EN KORT INNFØRING I LOKALHISTORIKKEN OG PLANER FOR FRAMTIDEN.  VI SMAKTE PÅ 2 AV BRYGGERIETS GLANSNUMMER. EN AMBER OG EN STOUT OGSÅ DETTE UKJENTE TERRENG FOR DE FLESTE. TIDEN DA ØL OG PILS VAR SYNONYME BEGREPER ER FOR LENGST FORBI OG ALLE SOM GJENNOM DENNE INTRODUKSJONEN FIKK LYST TIL Å DYKKE DYPERE INN I DEN BREDSPEKTREDE SMAKSVERDEN HAR MYE Å SE FRAM TIL

 

HALVARD EIK STO FOR INNFØRING BEGGE STEDER.

 

REF ALF

 

 

 

REFERAT 5. JANUAR 2016 - VALGMØTE

 

Forslag til nytt styre fra 1. juli 2016 til 30. juni 2017. 

Valgkomiteen har bestått av Tonny Neumann, Alf Kramer og Inger Holth, og deres forslag, etter samprat med kandidatene, er dette: 

• President Anders J. Steensen

• Visepresident, Svein Erik Lysgaard. Han går etter tradisjon inn som president fra 1. juli 2017,

• Sekretær, eksterne saker, Agron Tahiri.

• Sekretær, interne saker, Svein Rønning.

• Kasserer Jarl K. Johnsen.

• Revisor Jan E. Nærsnes.

• Pastpresident Berit Jordfald.

Forslaget ble godt mottatt av de fremmøtte, og alle ble valgt ved akklamasjon

 

Tom drodlet i sitt 3-min. over betydningen av Yrket som en viktig del av oppbygningen av Rotary. Den varierte yrkessammensetningen er unik for Rotary, og en av hovedpilarene og styrken i Rotary.

 

Inger oppfordret til å delta på Informasjonsmøte tirsdager kl 15:30 på Aktivitetssenteret i Vestre Braarudgate. Det er svært mange fora i kommunen som trenger menn i gruppene.

Tirsdager kl 11 er det også tid for samtaler med nylig tilflyttede til byen. Bare å være til stede er en viktig sak! Alf har gode erfaringer.

 

TRF: Inger startet runden med kommentarer fra komiteene, og fra hennes komité, TRF (The Rotary Foundation)

• Det har kommet kr. 15.000,- som Grant, beregnet som hjelp til etterlatte etter ebolakrisen i Liberia. HRk fokuserte spesielt på de mange foreldreløse barn. I tillegg har HRk avsatt ca. 10.000,- til samme formål. Samlet står det ca. 25.000,- på kassererens Liberiakonto.

• Viktig med god rapport og tilbakemelding fra mottageren. Den skal sendes Distriktet som bekreftelse for disponering av midlene. 

• Det kunne vært ønskelig om vi hadde fått til en SKYPE-samtale fra Liberia.

• Handicamp: Søk etter aktuelle kandidater fra vårt nærområde er i gang, men TRF etterlyser forslag fra medlemmene.

• RYLA: Vi har budsjettert med 2 stk. KomKom lager en pressemelding, både som invitasjon til påmelding, og som samtidig vil være et ledd i profilering/omdømmebygging av klubben. Får vi flere kandidater varsler vi Thor A. Andersen Sandefjord Øst. Han har sponsorer ”på lager”.

• World Affair Seminar: Det finnes kandidater i Horten.

Service: 

• Ove takket for flott innsats på julemøtet

• Arrangementet på Våle Prestegård 26.1.2016 er i god gjenge

• Programfestet Torskeaften er flyttet fram en uke til 1.3. Vi har engasjert en spesiell kokk til formålet. Dette arrangeres denne gang på turistforeningens hytte på Knudsrød.

Prosjekt

• Det er planlagt flere oppgaver, bl.a. dugnad på Kyststien mellom Horten og Åsgårdstrand.

• Prosjekt Julemarked ble greit avviklet. Det frister med gjentakelse.

 

KomKom:

• Arbeid med oppgavene er i gang. Nytt komitémøte 19.1. Plan for bl.a. referater planlegges.

• Morten: 8.K’s presidentmøte 16.2.2016 har tema hjemmesider. ’Borre’ er engasjert.

Program: 

• Årlig avholdes 4 møter. De holder kontakt med eventuelle foredragsholdere, og sender også teasere om programposter til ’Borre’. 

• En programendring meldes her: Møter 1.3. og 8.3. bytter plass. Opprinnelig Torskeaften 8.3. er flyttet til 1.3.

• 8.3. blir det EGO-foredrag.

Kasserer: 

• Halvårsregnskap viser ingen unormale hendelser bortsett fra nylig innkomne 15.000,- til Liberiakonto.

• Alle kontingenter har kommet inn.

Et bilde som inneholder innendørs, klær, vegg, mann

Automatisk generert beskrivelse 

Berits fortelling fra sin tur med 30 stk til Litauen var en tankevekkende historie. Hun viste bilder som fortalte mye.

Distriktet fortsetter sin hjelpeaksjon også fremover. Det blir sikkert anledning til å være med, både med forberedelser og på selve turen.

 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Thon Hotell Horten
Adresse: Jernbanegaten 1
Postnummer: 3187
Sted: Horten
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


ENKELT Å BIDRA TIL VÅRE FOND
STØTT TRF - TRYKK PÅ SPAREGRISEN


Møtearkiv fra
før August 2022



rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...